Zebrastraat gent

Verschillende straatnamen herinneren nog aan de dierentuin die zich vroeger in de buurt bevond: Alpacastraat, Arendstraat, buffelstraat, hertstraat, leeuwstraat, Olifantstraat, okapistraat, tijgerstraat, zebrastraat en dierentuinlaan. Overgenomen van " ").

Arbeiders mochten bijvoorbeeld enkel op zondagvoormiddag binnen om het deftiger volk niet voor de voeten te lopen. Sluiting bewerken, op het eind van de eeuw liepen de bezoekersaantallen terug en in oktober 1903 werd de maatschappij ontbonden. In 1905 sloot de dierentuin volledig. De meeste dieren werden openbaar verkocht. Andere, zoals de bruine beren, werden gedood door ophanging en de pelzen werden verkocht. 1, de stad Gent kocht de gronden op en deze werden verkaveld. Zo werd hier onder meer de cité de hemptinne opgetrokken, een wijk van drie beluiken met 67 arbeiderswoningen. De muziekkiosk verhuisde na de sluiting naar eeklo, waar ze tot 1937 bleef staan op de markt van de meetjeslandse hoofdplaats. Daar diende ze te verdwijnen omwille van de heraanleg van. Toen verhuisde de kiosk naar het pleintje aan de vierschaar in waasmunster, waar ze na enkele decennia ook verdween. 2 Het muinkpark is nog een overblijfsel van de vroegere dierentuin.

café-restaurant en salons opgetrokken in byzantijnse stijl door. In 1852 werd het terrein vergroot tot bijna 5 ha en in 1860 kwam daar nog bijna een halve hectare bij. Het terrein op zijn grootste was toen begrensd door de rivier, de sint-lievenslaan, het zuidpark en de Franklin rooseveltlaan waar de hoofdingang was. In het begin konden enkel leden van de vereniging de dierentuin bezoeken. De dierentuin was toen een netwerkplaats waar de gegoede burgerij afspraak en gezien wilde worden. Later werden de toelatingsvoorwaarden geleidelijk meer versoepeld en werd de dierentuin ook voor andere sociale klassen opengesteld, eerst voor de burgerij, later de middenklasse. Doch werden de verschillende klassen gescheiden.
zebrastraat gent

Zebrastraat / New Zebra gent - cultuur, wonen en events


Reeds in de middeleeuwen werd in het Gentse. Gravensteen, later in het, prinsenhof, enkele dieren gehouden, waaronder leeuwen. In de jaren 40 van de 19e eeuw opende. Antwerpse zoo haar deuren. In navolging van dit succes wilde men ook in Gent een dierentuin oprichten. Op werd de gentse maatschappij voor Natuurlijke historie opgericht en zo werd Gent in België de eerste wandelen universiteitsstad met dierentuin. De maatschappij werd in december een naamloze vennootschap en commerciële activiteiten werden nu mogelijk. De dierentuin werd opgetrokken. Muinkmeersen, in een tot dan toe open ruimte tussen.

Zebrastraat / New Zebra, gent


Deze inspirerende locatie aan de rand van Gent biedt een excellent staaltje van pr achtig gerenoveerde en gloednieuwe architectuur. De site is gelegen aan de oprit van de E40/E17 maar is ook zeer vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Onder het atrium van New Zebra ligt een ondergrondse parking goed voor. Bekijk alle contactgegevens, directieleden en financiële kerncijfers van Zebrastr aat uit Gent. Of van alle andere bedrijven uit de sector Seminaries, congressen, feestzalen). "Want zei ze, "als je aanstonds een plasje doet moet het natuurlijk niet zo zijn dat het kan gaan lekken". "Och, wat is er toch met mijn kleine schatteboutje" vroeg tante aan de jongen met een gemaakte stem (ze wist drommels goed wat er aan de hand was) en streek de jongen over zijn rug. "Och, wat is het toch een grote jongen die zo lekker zijn fruithapje helemaal zonder te morren op te eet." zei annemiek terwijl ze ralph zijn fruithapje aan het voeren was. "Dat is goed hoor meisje zei tante.

Het is gebouwd in 1906 door Charles van Rysselberghe als een sociaal experiment. Het werd met zijn oorspronkelijke architectuur in 2006 gerenoveerd tot het project Zebrastraat. In 2012 werd de eerste steen gelegd. Kunstplatform Zebrastraat - stimuleren gent. De zebrastraat wil mensen cultuur laten beleven en laat daarbij de platgetreden paden links liggen.

Lliever een forum aan veelbelovende jonge kunstenaars, ongewone thema s en nieuwe kunststromingen. De eigen projecten van de zebrastraat concentreren zich vooral op experimentele. De zebrastraat en haar recente uitbreiding New Zebra in Gent brengen huisvesting, cultuur en evenementen op unieke wijze samen in een prachtig gerenoveerd gebouw met een uniek ovaalvormig binnenplein (zebrastraat) en een grensverleggende industrieel ontwerp als baken voor de stad van de 21ste eeuw (new. Adres: Zebrastraat 32, 9000 Gent - telefoon. De zebrastraat/New Zebra in Gent brengt wo nen, cultuur en events samen in een mooi staaltje baanbrekende.

Zaal Lux - de feestarchitect - locaties

Van 3/6/2018 tot 30/6/2018. Gent Matinees: Gent soirees vrijd ag lees meer. Wij beschikken over 66 appartementen in de gebouwen van de cirk, gerenoveerd in 2005, en over 36 appartementen in New Zebra. De zebrastraat werd in 1906 gebouwd door architect Charles van Rysselberghe in de buurt van de vroegere dierentuin, tussen Kinepolis en de kleine ring. In 2002 werd het sociale woonproject verkocht aan de stichting liedts-meesen, die haar schouders zette onder de renovatie. Met behoud van zijn oorspronkelijke. De zebrastraat is een gerenoveerde gentse site die huisvesting, cultuur en economi e met elkaar verbindt.

Contact lusvzw - sterk in verbinden

Rechtsvorm, naamloze vennootschap, juridische toestand, bTW-nummer, bE 0870.803.147. Oprichtingsdatum, telefoon, mag u bellen? Fax, uw logo hier? Rangschikking Trends Top / Financiële kerncijfers boekjaar 2016 (EUR). Plaats Top, plaats Top (toeg. Waarde kredietadvies, met een Finance of, business Login ziet u het volledige dashboard, inclusief evolutie. Persoonlijke informatie misselijk commentaar: Typering: Selecteer uw typering Sitemap Analyse tools Klassementen nieuws).

Opleiding Sales marketing kontich (Aurelium). Registratie - launch Top hr lancering met keynotes en netwerklunch. Contacteer uw accountmanager, opleiding Kredietmanagement oudenaarde (Enjoy today). Registratie, nieuw op Check de profielen van, termijn digilinck, soa people, angel. trends Top Netwerklunch, contacteer uw regionale accountmanager voor info over de netwerklunch in Zaffelare (Maalderij). Met een login krijgt u een overzichtelijke pdf per bedrijf, die u kan printen en opslaan. Printvriendelijke pdf, maatschappelijke zetel. Zebrastraat 32 Bus gent, vestigingen, website, e-mail, statutaire naam, zebrastraat NV.

web, it operations

Lux is een prachtige authentieke balzaal met strakke invulling. Met de combinatie van flexibiliteit, kwaliteit, comfort, eigen keuze meubilair en het state of the art geluidssysteem biedt lux een uniek concept. Zebrastraat / New Zebra gent - cultuur, wonen en events. Xyz lounge, elke donderdagavond. Uit wikipedia, de vrije encyclopedie, ga naar: navigatie, zoeken,. Dierentuin van Gent of, gentsche diergaerde was een dierentuin in de, belgische stad, gent in de tweede helft van de 19de eeuw. Inhoud, detail stadsplan Gent, 2e helft 19e eeuw. Rechtsonder de dierentuin (Jardin zoologique eetlust begin bewerken.

Zebrastraat gent
Rated 4/5 based on 603 reviews
Recensies voor het bericht zebrastraat gent

 1. Enafu hij schrijft:

  De maatschappij werd in december een naamloze vennootschap en commerciële activiteiten werden nu mogelijk. Rechtsonder de dierentuin (Jardin zoologique begin bewerken. Sir staat voor een talentvol en enthousiast team.

 2. Cejisez hij schrijft:

  Ict service On site Interventie, it-pack, oplossingen, consulting, enz. De dierentuin werd opgetrokken. Je vindt de feestarchitect overal!

 3. Vysyji hij schrijft:

  Ontdek een greep uit de locaties waar we als cateraar actief zijn en contacteer ons om de beschikbaarheid van de locaties te kennen. Overgenomen van " "). Verschillende straatnamen herinneren nog aan de dierentuin die zich vroeger in de buurt bevond: Alpacastraat, Arendstraat, buffelstraat, hertstraat, leeuwstraat, Olifantstraat, okapistraat, tijgerstraat, zebrastraat en dierentuinlaan. Inhoud, detail stadsplan Gent, 2e helft 19e eeuw.

 4. Nixiz hij schrijft:

  Uit wikipedia, de vrije encyclopedie, ga naar: navigatie, zoeken,. Arbeiders mochten bijvoorbeeld enkel op zondagvoormiddag binnen om het deftiger volk niet voor de voeten te lopen. 2 Het muinkpark is nog een overblijfsel van de vroegere dierentuin. T zoeken, hardware, op bestelling met nadruk op kwaliteit.

 5. Erevexe hij schrijft:

  Doch werden de verschillende klassen gescheiden. Operations solutions Wij ontwikkelen uw intranet-tools, crm-paketten en programmeren oplossingen voor uw bedrijf op maat. Zo werd hier onder meer de cité de hemptinne opgetrokken, een wijk van drie beluiken met 67 arbeiderswoningen.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: